«Αποχή: σιωπηρή αποδοχή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης» - Σπύρος Τσιρώνης
Άρθρο του Σπύρου Τσιρώνη, βουλευτή Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά παρατηρείται το φαινόμενο, να διαφημίζεται από τα περισσότερα ΜΜΕ, η αποχή από τις εκλογές. Μάλιστα τονίζεται ως λύση αποδοκιμασίας της πολιτικής γενικά. Γεγονός που ωθεί περισσότερο κόσμο να απέχει ως πολιτική άποψη, δημιουργώντας ένα μαξιλαράκι συνείδησης γι’ αυτούς που απέχουν από την μοναδική τους ευκαιρία να ‘’μιλήσουν’’ και να αποφασίσουν για την καθημερινότητά τους αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης.
Μετά θλίψης, αυτές οι τακτικές εφαρμόστηκαν και εντός του κοινοβουλίου, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκλεισε το μάτι στους βουλευτές και υπουργούς του, που είχαν αντίθετη άποψη με το νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων. Με τον τρόπο αυτό αλλάζουν οι συσχετισμοί και αλλοιώνεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Δεν εκφράζεται ένα μέρος του σώματος των ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο οδηγεί σε μια ελλειμματική ή ακόμα και επίπλαστη, δημοκρατία.
Ακόμα χειρότερο, είναι το γεγονός πως το κομμάτι εκείνο που τελικά ψηφίζει, είναι οι ψηφοφόροι που ΄΄ακουμπούν΄΄ στα κλιμάκια εξουσίας και τα συμφέροντά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτήν. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η μεταβίβαση και η παραχώρηση -της μοναδικής δημοκρατικής έκφρασης που μας παρέχει το πολίτευμά μας- από τους πολίτες που επιθυμούν να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, σε αυτούς που θέλουν να παραμείνει ως έχει, ώστε να κρατήσουν τα κεκτημένα τους.
Αν το δει κάποιος με κριτήριο τη λογική, είναι από αντιφατικό ως και παράλογο, να λες πως δεν ΄΄πάει΄΄ άλλο με αυτήν την πολιτική και ότι ΄΄πρέπει να αλλάξει΄΄ και τελικά να παραχωρείς την ισχύ της ψήφου σου σε αυτούς που κόπτονται να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.
Οι προσεχείς ευρωεκλογές, είναι οι πιο κρίσιμες από την δημιουργία της Ένωσης, μέχρι σήμερα. Με δεδομένα α) ότι αυτές γίνονται κάθε πέντε έτη αλλά και β) την ταχύτητα με την οποία βιώνουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με χαρακτηριστικά μιας Ευρώπης ανισοτήτων, μεταξύ ενός «διοικητηρίου» των πλούσιων χωρών του Βορρά και ενός πτωχοποιημένου Νότου, το χρονικό περιθώριο αντίστασης και αποδοκιμασίας, στο δυσοίωνο μέλλον που σχεδιάζεται για τη χώρα μας, περιορίζεται στο «εδώ και τώρα».
Έχουμε όλοι την ευθύνη να ακουστεί το μήνυμα, ότι «διεκδικούμε την Ελλάδα που μας αξίζει, στην Ευρώπη που θέλουμε». Η ΝΙΚΗ, δεν αποτελεί μια ακόμη πρόταση, στην ίδια πολιτική, αλλά μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική. Γίνε κι εσύ μέρος, της αλλαγής που θέλεις να δεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!